Pressupostos Participatius 2019

La cantidad destinada a los Presupuestos Participativos es de 350.000 €, de los cuales 300.000 € van destinados a propuestas de inversión i 50.000 € a propuestas de gasto corriente.


PARTICIPA  
1
Puc votar si no estic empadronat a Alcoi?

No, per a participar és imprescindible estar empadronat a Alcoi a data de 1 de novembre de 2018.

2
Puc votar si vaig complir 16 anys fa una setmana?

Per a participar en les votacions cal haver complit el 16 anys el 1 de novembre de 2018 o abans.

3
On estan els Punts de Votació Presencial?

Es troben distribuïts en diferents llocs. En aquest enllaç pots consultar la seua ubicació i horaris:Punts de Votació Presencial.

4
El programa diu que jo ja he votat i és fals, què puc fer?

Pots enviar-nos un correu a participacio@alcoi.org amb les teues dades i et desbloquejarem.

5
Vaig realitzar una proposta que no apareix a la llista de propostes que es poden votar per què?

Algunes propostes han sigut retirades per complir algun/s dels criteris de no viabilitat d’una proposta i altres propostes viables no han entrat a votació donat que segons els criteris de valoració han obtingut menys puntuació que la resta de propostes viables (únicament entren a votación les 20 propostes amb major puntuació).

6
Aquesta votació és vinculant?

Legalment aquesta votació és una consulta que no és vinculant. No obstant això, l’Ajuntament d’Alcoi es compromet a executar les propostes seleccionades en aquest procés participatiu. En cas que alguna proposta al final no s’executara es donarien les oportunes explicacions i es faria la següent més votada de la llista.

7
El pressupost de cada proposta és definitiu?

No, cada proposta ha sigut valorada econòmicament però aquesta valoració és una aproximació. El cost final de cada inversió depén de molts factors i per això pot variar el cost previst en un principi.

8
No he rebut el correu de validació, què faig?

Comprova que l’adreça de correu és correcta i també que no haja arribat el correu a la safata de correu no desitjat (spam). En tot cas pot passar que no arribe immediatament un correu. Comprova la teua safata d’entrada més tard. Si veus que tarda més del normal i no t’arriba posa’t en contacte amb nosaltres.

Atenció als correus de “hotmail”: Per qüestions del propi servidor és probable que tingueu el correu de validació a la safata de correu no desitjat (spam).

9
M’he equivocat i volia marcar una altra proposta, què puc fer?

Per a sobreescriure una votació per Internet l’única manera és acudir a un Punt de Votació Presencial per a que t’anul·len aquest vot i pugues votar presencialment.
Punt de Votació Presencial

10
Puc votar només 1 o 2 propostes?

No, en aquest procés s’han de votar necessàriament 3 propostes d’inversió i 3 propostes de despesa corrent. Si no el vot no es pot registrar.

11
Els diumenges puc anar a votar presencialment en algun lloc?

No, els diumenges només es pot votar per Internet.

12
Quan estaran els resultats de les votacions?

Al llarg del mes de desembre de 2018 anunciarem els resultats i les propostes seleccionades.

13
Quantes propostes se seleccionaran?

No n’hi ha una quantitat concreta. Cada proposta té un cost aproximat i en aquest procés se seleccionaran les propostes més votades fins arribar als 320.000 € consignats per a inversions i 80.000 € consignats per a despesa corrent.

14
Què passarà amb les propostes no seleccionades?

Es traslladaran als departaments municipals competents per si poden assumir-les en el seu pressupost ordinari, però no seran vinculants.

15
Qui controla que les propostes seleccionades es porten a terme?

Hi ha un grup de treball format per representants de les associacions de veïns i tècnics de l’Ajuntament que tenen la missió de fer el seguiment i de controlar que els projectes seleccionats es realitzen.

16
Vull presentar una proposta per a que es vote.

Lamentablement la fase de recollida de propostes va finalitzar el passat 30 de setembre. Et recomanem que, si vols, ens envies un correu amb les teues dades per a que t’afegim a la llista de persones que vol estar informada de les nostres activitats. També pots seguir-nos a la pàgina de facebook Alcoi Participa o al compte de Twitter @alcoiparticipa.

1

Accedint a la zona de participació, tindrà que omplir els camps amb el seu DNI i un correu electrònic vàlid. Comprovarem que l’email és correcte i que està en el cens com a votant

2